Óriás paradicsomos tökfasírt

  • 2013.06.29.
  • 8









Hát kérem, ez egy big főzőtökös cicege. A gasztronómia szinpadán most a főzőtöké a főszerep. De nem sokáig, mert egy pár nap múlva a zöldpaszuly tart bemutatót. Blogomon már sok főzőtökös recept szerepel, igérem az idén is fogok hozni egy pár ujdonságot.








Hozzávalók: 1 kg főzőtök, 4 tojás, 3 cikk fokhagyma, egy-egy csokor kapor és csombor, 4 evk liszt, bors, só, 1 paradicsom.








A tököt megtakarítjuk, feldaraboljuk, lereszeljük. Lesózzuk és legalább 10 percet állni hagyjuk. Addig, egy nagyobb tálban elkeverjük a tojásokat, hozzáadjuk az apróra vágott csombordot meg kaprot, a zúzott fokhagymát, majd a levétől jól kiszorított tököt. Őrölt borssal fűszerezzük, majd a végén hozzákeverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, kirakjuk paradicsomkarikákkal.




Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.

Címkék

Vacsora