Mentás fagyi

  • 2013.06.16.
  • 7



Ezekkel az esőkkel bokorrá nőtt a kertben a
fodormenta. Teáját egész évben isszuk. A friss mentaleveleket a mentalikör készítésére is fel szoktam használni. Most pedig egy saját készítésű menta fagyit hoztam. A színe meg az íze megfelelt, de egy picit szemcsés volt. Miért miért ? Mert még nincs fagyi készítő gépeeeem!





Hozzávalók 4 személyre: 150 ml tej, 250 ml tejszín, 6 evk. cukor, 8 darab mentalevél.



A tejet a cukorral meg a tejszínnel feltesszük melegedni. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát. Még mielőtt forrna elvesszük, és gyorsan egy műanyag dobozba átszűrjük. Lefedjük és mehet 4-5 órára a fagyasztóba. Ha időnk és türelmünk megengedi, óránként kivesszük és kanállal megkavarjuk, hogy ne maradjon szemcsés.

Címkék

Desszert