Virslis paradicsom leves grízgaluskával

  • 2013.05.16.
  • 0








Igen, jól láttátok, azok a pirinyó golyócskák grízgaluskák és milyen jó egyetértésben uszkálnak a kis virslidarabkákkal. A lányom (most itthon van, a bankban gyakorlatozik 3 hétig) nagyon megörvendett amikor előkészítettem a leves hozzávalóit. Azt hitte Frankfurti levest fogok főzni, de aztán kellemesen csalódott, mert ezt a levest is nagyon de nagyon kedveli.






Hozzávalók 4 személyre: 3 szál sárgarépa, 1/2 zellergumó, 1 hagyma, 1 csokor friss zellerlevél, 4 darab virsli, 1 evk. liszt, 500 ml paradicsomlé, 2 evk. olaj, kevés vegeta, pici cukor, só.






A daragaluskákhoz: 1 tojás, 5 evk, gríz, 1/2 kisk. margarin vagy zsír.



A zöldségeket megtakarítjuk, a zellert meg a sárgarépát tetszés szerint feldaraboljuk, majd a hagymával feltesszük főni. Ha a zöldségek már megpuhultak, egy nagyon vékony rántást készítünk, felöntjük paradicsomlével, majd a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, cukorral és apróra vágott zellerlevéllel, így együtt jól összefőzzük.




Elkészítjük a grízgaluskákat: a tojásfehérjét egy pici sóval habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a grízt, majd legvégén az olvasztott langyos margarint vagy zsírt. Tíz percet pihentetjük, majd vizes kézzel pici gömböket formálunk. Vegetás vízben megfőzzük. Ha megfőttek, a leveshez adjuk. Nem feledkezzünk meg a virslikarikákról sem, azokat is a levesbe főzzük, de csak a legvégén.

Címkék

Leves