Lucskos káposzta főtt, füstölt császár szalonnával

  • 2013.05.27.
  • 6








Már nagyon rég felfedeztem, hogy milyen finom a káposzta leves főtt, füstölt császár szalonnával. Így már bátran ehetek én is belőle, nem fáj tőle az epém. A hentestől a készen megfőtt füstölt kaisert szoktam venni, ahányszor csak megkívánjuk.







Hozzávalók: 300 g főtt, füstölt császár szalonna, 1 és 1/2 kg friss káposzta, 1 hagyma, 2 evk. olaj, pár szál friss kapor meg csombor, 1 vegetakocka, 1 evk. liszt, 1 tojássárga, tejföl, ecet, cukor, só.







A császárszalonnát csap alatt leöblintjük, tetszés szerint feldaraboljuk (egyben is hagyhatjuk), majd az egész hagymával, a 2 evk. olajjal meg a vegetakockával főni tesszük. Ezután adjuk a leveshez a cikkekre vágott káposztát, a megmosott és cérnával összekötött kaprot meg csombordot. Ha a káposzta már összeesett, feleresztjük a levest lisztes eresztékkel, sóval, cukorral meg ecettel ízesítjük. Tűzről levéve a levest tojássárgás tejföllel behabarjuk. Friss zöldhagymával kínáljuk.

Címkék

Leves