Babapiskótás kávékrémes szelet

  • 2013.04.07.
  • 2









Háromféle sütemény készült az idén nálunk húsvétra. Kezdem a legfinomabbal, mutatós is, krémes is, nem csodálkozom, hogy ez fogyott el leghamarabb. Receptjét a lányom az egyik egyetemi kolleganőjétől kapta. Bevallom, először egy kicsit sokalltam a borsós hozzávalókat, de a lányom meggyőzött és elkészítettük. Nem bántam, -tuk meg: fenséges volt, azt ajánlom készítsétek el, mert nem fogtok csalódni.






Hozzávalók:A
laphoz:
200 g darabos pirított dió, 6 tojásfehérje, 10 evk. cukor, 2 evk. zsemlemórzsa, 8 evk. darált dió, 1 evk liszt, 1 tasak sütőpor.Továbbá: 250 g csokikrém, 16 dr. babapiskóta, 200 ml feketekávé.Krém: 6 tojássárga, 2 evk. kakaó, 12 evk. cukor, 8 evk. feketekávé(lé), 300 ml tejszín.







Először megsütjük a lapot. A pergelt darabos diót egy tepsibe szórjuk, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd rendre hozzákavarjuk a zsemlemórzsát, a sütőporos lisztet meg a darált diót. Ezt a masszát a tepsibe töltjük, rá a darabos dióra. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Kihűtjük, megfordítjuk úgy, hogy a dió a tetején legyen, aztán bekenjük jó vastagon csokikrémmel. Erre sorakoztatjuk hosszába, egymás mellé, a kávéba áztatott babapiskótákat.








Ezekre a tejszínhabos kávékrém kerül, amit a következő képpen készítünk el. A tojássárgákat a cukorral, a kakaóval meg a kávéval jól elkeverjük, majd gőz felett addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. Ha kihűlt, hozzákavarjuk a tejszínhabot is. Tetejét kókuszreszelékkel szórjuk be.

Címkék

Desszert