Törtpaszuly...

  • 2013.03.05.
  • 5








Már egy hete betegeskedem. Ez a fránya hűlés kerített hatalmába, és nem csak engem, hanem az egész családot. Citromos teán meg kompótokon éltünk, a pirítost is csak a gyógyszerek miatt voltunk kénytelenek megenni. A tegnap mintha egy picikét jobban éreztem magam, az orrom sem folyt annyira, így fel is vehettem a másnapi rendelést. Törtpaszulyt kértek a legényeim, de nem olyan böjtöst, hanem "amibe a disznó beledugja a lábát", azaz füstölt kolbászost.





Hozzávalók: 500 g fehér paszuly(bab), 4 cikk fokhagyma, 3 hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, füstölt kolbász.





A paszulyt előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap hideg vízzel tesszük fel főni, ha időközben a leve elfőtt, forró vízzel pótoljuk. Ha megfőtt, a paszulyt leszűrjük.




Egy kevés olajon a fokhagymákat enyhén megpirítjuk, miután megpirultak egy tányérra kivesszük őket és a visszamaradt olaj meg a leszűrt fővővíz hozzáadásával a paszulyt botmixerezzük. Ízlés szerint sózzuk, majd visszatéve a tűzre összerotyogtatjuk. Egy másik lábaskába elkészítjük a hagymapergelést.




A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsózzuk, pirospaprikával meghintjük.




A törtpaszulyt kötelező módon puliszkával tálaljuk.

Címkék

Főétel