Barackos tejszínhabos torta
- 2013.03.13.
- 6
Drága jó Édesanyám szülinapjára készítettem ezt a finom tejszínhabos tortát. Nem vagyok én mestere a tortadíszítésnek, ezt inkább a profikra hagyom, én csak így egyszerűen készítettem, menet közben jöttek az ötletek...
Hozzávalók: 7 tojás, 7 evk. cukor, 1 evk. víz, 1 evk. olaj, 8 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A fenti hozzávalókból egy piskótát sütünk a szokásos módon, egy 27 cm átmérőjű tortaformában. Ha kihűlt a tortalap, kettészeljük és barackos tejszínhabos krémmel töltjük.
Hozzávalók: 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 200 g cukor, 500 ml tej, 300 ml tejszín, 2 evk. zselatinpor, 650 g-os barackkompót.
A pudingot a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A zselatint kevés vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a barackokat kockákra vágjuk pár darab kivételével, amit a torta díszítésére hagyunk meg.
A pudinghoz hozzáadjuk a
tejszínhabot meg a barackot, majd a mikróban felmelegített (20 másodpercig) zselatint is. Ezzel a krémmel betöltjuk a tortalapunkat és legalább 2 orára a jégszekrénybe hagyjuk dermedni.
A torta díszítésére 300 ml tejszín szükséges meg a maradék barack.
Isten éltessen sokáig Drága jó Édesanyám!!!
A szerzőről
Könnyű a főzés, ha van miből!