Oreo torta

  • 2015.09.16.
  • 9

Ahogyan közeledett a középső gyermekem születésnapja, azon gondolkodtam, milyen tortát készítsek neki. Aztán megláttam
ezt
a receptet, és eldöntöttem ehhez hasonlót fogok sütni.Természetesen mi
sem úsztuk meg az Oreo mániát, bár csak halkan merem megsúgni, én személy szerint a Pilóta kekszet jobban szeretem.Egy 26 cm-es tortaformáhozTészta4 egész tojás4 evőkanál cukor4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)Krém35 dkg + 3 dl félzsíros friss sajt (LIDL-ben kapható, 1kg-os vödrös kiszerelésben)25 dkg cukor4 dl habtejszín16 db oreo keksz0,5 dl víz15 g zselatinDíszítés4 kocka étcsokoládé1 dl habtejszín1 evőkanál cukor12 db oreo kekszEgy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelem sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítem.A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverem, amíg megnő a térfogata, és kifehéredik, alacsonyabb fokozatra kapcsolva kanalanként hozzáadom a kakaóport. Beleöntöm a kibélelt formába, 15-20 perc alatt megsütöm. Rácsra téve kihűtöm, majd visszateszem a kapcsos formába.Az oreo kekszeket kis darabokra töröm. Felverem a tejszínhabot, hozzákeverem a cukrot, és a friss sajtot, majd beleforgatom az összetört kekszet. A zselatint fél deci vízbe szórom, folyamatosan keverve felforralom, majd a tejszínhabos masszához adom. A krémet a kisült, formába visszatett, tortalapra kenem, elegyengetem. Hűtőbe teszem pár órára, de legjobb egész éjszakára.Másnap csokit reszelek a tetejére. Felverem a tejszínhabot, cukrot keverek bele, majd habzsákból 12 halmot nyomok a habból a tortat tetejére, körben a szélén. Minden tejszínhabcsúcs tetejére teszek egy oreo kekszet, kissé ferdén.