Minestrone

  • 2013.02.15.
  • 8

Ha én levest főzök, akkor a vagy krémlevest készítek vagy valami nagyon tartalmasat. Ezt úgy kell érteni, hogy egészen konkrétan megáll benne a kanál.Erre jó példa a babgulyás. Egyszer a férjem felügyelt a levesre, amíg én valamit elintéztem. Szorgosan kóstolta is. Mire visszaértem a konyhába, közölte, hogy a hús majdnem jó, tehát hamarosan ehetünk. Csak csodálkozott, amikor én közöltem, hogy még teszek bele krumplit, babot és csipetkét is. :)Ez a leves pedig a kedvenceim közé tartozik, mivel bármilyen zöldséget bele lehet főzni. Egy tipikus, mi van a kamrában étel. Ez a recept pedig a mi kamránk pillanatnyi állapotát mutatja be. :)A gyerekek is imádják, mert nagyon változatos. Mindig találnak benne valamit, ami "ehető". Mert mindent még egy 4 éves sem piszkál ki a tányérjából. :)1 l víz1 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma1 darabka parmezánhéj1 db cukkini3 db krumpli2 db répa25 dkg csiperke gomba40 dkg kockázott paradicsom (konzerv)10 dkg gyöngybabegy babérlevélsóborsA zöldségeket meghámoztam, felkockáztam. Felöntöttem vízzel, megfűszereztem, beletettem egy babérlevelet. Hozzáöntöttem a paradicsom konzervet és a babot, beletettem a parmezánt. Közepes lángon, forrástól számítva kb. 1 óra alatt készre főztem.Tálaláskor megszórtam reszelt parmezánnal, friss kenyeret kínáltam hozzá.