Krémsajtos csirkemáj rozmaringgal

  • 2012.12.02.
  • 0

Anyukám többször készített ilyet gyermekkoromban. Imádtuk!
Hidegen vacsorára vagy reggelire is nagyszerű!Amellett hogy olcsó, gyorsan és könnyen el is készíthető.Nagyon soknak tűnik, de nálunk nagy a keletje. Egy ekkora adagot lazán elfogyasztunk egy-két evésre.A ház krémsajt pedig tulajdonképpen lecsöpögtetett tejföl. Én egy konyharuhát szoktam a tésztaszűrőbe tenni és ebbe öntöm egyben az egész doboz tejfölt. Én 24 órát szoktam a hűtőben hagyni, utána zárható műanyag dobozba teszem. Elvileg eltartható hűtőben, úgy, mint a tejföl. Nálunk nem bírja 2-3 napnál tovább, mert megesszük/főzöm.Hozzávalók 6-8 főre1 fej vöröshagyma (5 dkg)3 gerezd fokhagyma2-3 ek. olaj1 kg csirkemáj3-4 ek krémsajt1/2 evőkanál só1/2 kávéskanál borsA hagymát félfőre vágom, vékony szeletekre aprítom és az olajban üvegesre sütöm, hozzáadom a zúzott fokhagymát. A májat alaposan átnézem, az epét (zöld és nagyon rossz ízű!) kidobálom, ha véletlen van rajta. A megtisztított májat hideg vízzel átmosom és a hagymához adom. Az egészet lefedem és közepes lángon rotyogni hagyom. Amikor a máj átsült/főtt - ezt lehet ellenőrizni, ha kettévágunk egy darabot - sózom, borsozom, hozzáadom a krémsajtot és újra felforralom.Én most serpenyőben sütött burgonyát adtam mellé.Meghámoztam 50 dkg
burgonyát és negyedeltem őket. Egy nagy serpenyőbe tettem, meglocsoltam 3 evőkanál olajjal és alaposan összekevertem, hogy a krumplikat mindenütt bevonja az olaj. Megsóztam és közepes lángon fedő alatt sütöttem. Néha megrázogattam közben, nehogy odaégjen. Nagyjából 15 perc alatt kész lett.