Tonhalkrém bazsalikommal és aszaszlt paradicsommal

  • 2012.10.12.
  • 4

Ezt a tonhalpástétomot mi nagyon szeretjük. Meg igazából mindet.Én évekig nem ettem tonhalat egy rossz emlékű, lejárt konzerv miatt, amit persze megettem. Így jár, aki nem figyel a dátumra a dobozon.Viszont mióta újra rátaláltam erre a finomságra, mindig van itthon egy-két konzerv. Életmentő lehet gyors ebédnek tésztával, reggeleire vagy vacsorára friss kenyérrel, buliba mártogatósnak grissinivel.Nálunk most éppen egy kiadós reggeli lett belőle.1 kis fej hagyma (50 g)2 gerezd fokhagyma1 tonhalkonzerv (160 g, olajban eltett)30 g aszalt paradicsom5 nagy bazsalikomlevélA hagymát megpucolom, apróra vágom. A fokhagymagerezdekre, pucolás után, késpengével ráütök. A tonhalkonzervet felnyitom, az olajat egy kis lábasba öntöm és megsütöm benne a hagymákat. Kicsit hagyom hűlni, majd a tonhallal együtt leturmixolom botmixerrel. 2-3 mm-es darabokra vágom az aszalt paradicsomot és apróra tépkedem a bazsalikom leveleket. Hozzákeverem a tonhalhoz.