Szilvás pite

  • 2012.08.02.
  • 8

Alig vártam már, hogy megjelenjenek az első szilvák a piacon, hogy kedvenc pitémet el tudjam készíteni. A fiúk is nagyon szeretik, de talán én szeretem a legjobban. Imádom amikor a szilva, fahéjas cukor és vanília illata lengi be a konyhát, amikor sül.Hozzávalók:A pite tészta receptje:
60 dkg liszt25 dkg margarin5 dkg zsír (szerintem ez kell bele az omlósság miatt)5 dkg porcukor1 evő kanál rum2 tojás sárgájapici só1 sütőpor1 kis doboz tejfölSzilva kb. másfél kg. Azért ebből magozás közben igen fogy. :-) Fahéjas, vaníliás kristály cukor.Vágott mandula ízlés szerint, de el is maradhat.Elkészítése:A pite tészta hozzávalót összegyúrom és fél órát pihentetem.Azután a tésztát két darabra osztom és kinyújtom.Miután kinyújtottam az első tésztát, tepsibe fektetem és rászórom az előzőleg fahéjjal, vaníliás kristály cukorral elkevert szilvát, majd beborítom a második tészta lappal.Tetejét villával megszurkálom és felverttojás fehérjével megkenem, vágott mandulával megszórom.Finom ízt ad neki a pirult mandula.Lég keveréses sütőben 200-225 fokon sütöttem 25-30 percet.

Címkék

Pite