Sült krumplis cukkinis lecsó

  • 2012.07.05.
  • 5

Nagyon szeretjük a lecsót mindenféle formában elkészítve. Bazsi nagyon sokáig nem szerette, de most egy ideje már Ő kéri, hogy lecsó legyen.Sok ilyen étel van. Pl. amikor kicsi volt a spenótot sem szerette, most azt is imádja.
Legjobban tésztával szereti a lecsót. Mi (tudom bűn), de igazából fehér kenyérrel szeretjük. Most Apa ötlete alapján készült a lecsó. Sült krumpli került a cukkini mellé bele.
Hozzávalók:1 kg paprika4-5 db paradicsom4 fej vörös hagyma2 gerezd fokhagyma5-6 db krumpli1 kisebb cukkinikapor1 kávés csésze hajdinaőrölt piros paprika, só, bors, ízvarázsolajízlés szerint chili pehelyElkészítés:A hozzávalókat előkészítettem, megmostam.Legelőször a cukkinit meghámoztam és kockákra vágtam.Összeforgattam a felaprított kaporral egy tálban és hagytam állni.
A paprikát karikákra vágtam, a paradicsomot szeletekre. A vörös hagymát felszeleteltem és olajon elkezdtem sütni. Mikor már szép aranybarna volt a hagyma rátettem a paprikát és kicsit dinszteltem. Megszórtam piros paprikával és felöntöttemkevés vízzel.
Ízesítettem a fűszerekkel és a fokhagymával.
Közben megpucoltam a krumplit és ujjnyi vastag karikákra szeltem, majd forró olajban kisütöttem. A lecsóba beleszórtam a kapros, cukkini kockákat. Ezzel egy időben tettem bele a hajdinát.
Még 20 percet főztem és a végén beleöntöttem a sült krumplit. Ezzel már csak épphogy összeforgattam. Az íze és Apa kedvéért kerültek
még bele vékony sonka szeleteket is.
Aki szereti chili pehellyel megszórhatja.