Gyümölcsös crumble

  • 2012.04.09.
  • 7

Hozzávalók: Bármilyen gyümölcs.Nálam most került bele: fagyasztotteper, szeder, málna, ribizlivaníliás cukor25 dkg liszt15 dkg vaj2 evő kanál méz4 evő kanál barna cukor4 evő kanál tejszín vagy tej, nálam most tej1 citrom reszelt héja Elkészítés:A pite tál aljára szórtam
a felengedett gyümölcsöket, de a levet is ráöntöttem.Összekevertem a vaníliás cukorral.Meglocsoltam a tejjel, megöntöztem
a mézzel.Ráreszeltem a citrom héjat. Majd a hideg vajat elmorzsoltam a liszttel.
Hozzáadtam a cukrot.
Rászórtam a gyümölcsre. Ha nagyobb darabokis vannak benne nem baj.Sütőben 200 fokon 20-25 percig sütöttem.Akkor van készen, amikor a teteje aranybarnára sült és
a szélén pedig bugyog kifele a gyümölcs püré.Porcukorral meghintve tálaltam. Langyosan a legfinomabb.