Fokhagymás-chilis tészta - egy falat Itália

  • 2019.02.06.
  • 1

Hétfőn egy gyors vacsorára volt már időm, de mindenképpen főtt ételt szerettem volna enni. Jó alkalom volt kipróbálni a Kotányi új fűszerét. Nem nagyon szoktam ilyeneket vásárolni, mert egyrészt sajnálom rá a pénzt, másrészt magam is tudok ilyen-olyan fűszert tenni az ételre. De az "Italy" felirat annyira vonzó volt, hogy hosszas gondolkodás után vettem egy ilyet. Még az összetevők sem túl veszélyesek. :)Én most csak fél adagot készítettem. Hétfőn vacsorára, és másnap ebédre ettem. Így még 2 alkalommal "nyammoghatok" majd a tányér felett, mert nagyon finom. :)ElkészítéseKövetjük, ami a csomagolásra van írva. Haha! :) Szóval pici olívaolajat forrósítottam serpenyőben, majd belekevertem a fűszernek kb. felét. Nagyon gyorsan kell, mert a chilit hamar elkezdi égetni. A tészta főző vizéből kb. 1-1,5 dl-t öntöttem rá, még pluszban pici sót is tettem bele és 2 ek. házi (piacon vásárolt) zakuszkát. Amikor főtt el a levéből, beleforgattam a főtt tésztát. Egy pici kecskesajtot daraboltam rá. :)Hozzávalók:fél csomag Kotányi fűszer1-2 ek. olívaolajsó2 ek. zakuszka1-1,5 dl tészta főzőlé100 g tészta