Virslis kifli (IR-barát)

  • 2019.01.15.
  • 5

Boltban járva ritkán elcsábulok valami fehér lisztes pékárura. De tudom, hogy ez sem az egészségemnek nem jó, sem a pénztárcámnak. Tudok én itthon is készíteni. :) A bolti csak azért egyszerűbb, mert ha egyet megkívánok, akkor veszek egyet. Itthon meg olyan pici mennyiségben nem lehet sütni. De azért lehet redukálni a mennyiséget. Több receptet megnéztem, mind nagyon hasonló volt és végül megalkottam a saját IR-barát verziót. :)ElkészítéseA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk. (Én változatlanul a kenyérsütőt használom erre.) Majd letakarva, meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. Lisztezett felületen négyzet alakúra kinyújtjuk, feldaraboljuk és beletesszük a virsliket. (Mérettől és kedvünktől függően tehetünk bele egész virslit, de én pl. 3 részre vágtam el.) Felcsavarjuk és a tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől is függ.)Hozzávalók:1,5 dl langyos víz18 g élesztő180 g teljes kiőrlésű liszt70 g búza fehér liszt1 tk. só0,25 dl olaj3 virsli (9 db-ba vágva)1/2 ek. tejföl
tetejére felvert tojás, szezámmagZöldségek, pici sajt és cukormentes ketchup. A szemfülesek hópihét is láthatnak a fehéren. :)