Zöldséges, tejszínes tészta

  • 2018.03.10.
  • 9

Mindig is nagyon szerettem a tésztákat. Lehet, hogy egy olasz nő veszett el bennem? :) A szénhidrátokra viszont oda kell figyelni, így még a tésztát is meg kell nézni, hogy milyet veszek és a fogyasztást sem lehet túlzásba vinni. De azért persze más köreteket is használva, a tészta sem felejtős.
Azt szeretem, ha valami jó kis szósz van a tésztán. Mostanában úgy szoktam, hogy egy mélyebb serpenyőben elkészítem a húsos vagy zöldséges feltétet, és ebbe belekeverem a kifőtt tésztát. Így mindenhova jut a szószból, és nekem valahogy gusztább is egyben látni a serpenyőben a "művem". :)Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, viszonylag olcsó tésztaételt hoztam most Nektek.ElkészítésA felkockázott/-csíkozott csirkemellet kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és felaprított póréhagymát. Kevés vizet öntünk alá (ne ússzon a vízben, de nem is fogjuk teljesen lepirítani), majd ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk és megszórjuk barna rizsliszttel, alaposan összekeverjük és ráöntjük a tejszínt. Állandó kevergetés mellett pár percig még rotyogtatjuk. (Ha úgy érezzük, hogy túl sűrű, vagy "lesülne", akkor pici víz hozzáadásával hígítjuk.Ha elkészült, akkor az előre kifőtt tésztát belekeverjük, hogy mindenhova jusson a mártásból.Hozzávalók:1 csirkemellkevés olaj2 dl víz1 kisebb cukkini fele1 darab póréhagyma (nem mértem, kevés volt itthon és a munkahelyen amúgy se szabad behagymázni, ha ott is eszünk ebből :))2 dl laktózmentes tejszínsó, bors ízlés szerint1 kk. bazsalikom1 kk. oregánó1-2 ek. barna rizsliszt3 ek. tejföl1 tk. piros fűszerpaprika