Virslis párna

  • 2017.04.14.
  • 7

... vagy valami olyasmi. Csúnyácskák, de az enyémek. A szabályos nyújtást még mindig gyakorolnom kell. Meg erre a párnára is ki kell találni valami opciót. Vagy lehet inkább becsavarom máskor.A Lidl-ben, Penny-ben járva nagyon megkívántam a virslis párnát. Nem is tudom, mi volt a fő visszatartó erő. A spórolós énem vagy az egészségtudatos énem? :)Nem sikerült teljesen leutánozni a bolti verziót, de legalább tudom, hogy miből készült az enyém. Bár azok lehet, inkább leveles tésztából vannak... Az enyém pedig kelt tészta.ElkészítéseA kenyérsütő üstjébe pakoltam a hozzávalókat. Alulra a nedves hozzávalókat, rá a szárazakat, legtetejére az élesztőt. A gép kb. 20 percig gyúrta, dagasztotta a tésztát. Letakarva fél órán át kelesztettem. Kétfelé vettem a tésztát, és amennyire sikerült egyformára nyújtottam őket. A négyzetalakot nem igazán sikerült megvalósítani. :)
Az egyik lapot bekentem a fűszeres ketchuppal, reszelt sajttal megszórtam, a félbevágott virsliket rápakoltam. Majd betakartam a tészta másik felével. Igyekeztem lenyomogatni, lelapítani a virsli körül a tésztalapot, majd hat részre vágtam. Tetejét picit bevagdostam, vízzel lekentem.Előmelegített sütőben 180 fokon (alsó, felső sütés) 15 percig sütöttem, majd további 15-20 percig 160-170 fokon.Hozzávalók:15 dkg tk. liszt5 dkg fehér liszt1 ek. sikérfél ek. só (vagy kicsit kevesebb)1 kk. cukor (élesztő miatt)kb. 1 g friss élesztő1,5 dl tejszín+víz keverék2 ek. olajTöltelék hozzávalói:3 db virsli3 ek. ketchup (Aldi-s cukormentes)1/2 ek. olaj2-3 dkg reszelt sajtsó, oregánó, bazsalikom