Mandulás kuglóf

  • 2017.04.06.
  • 3

Mostanában sajnos kevés időm van a blogra. :( Valahogy nincs időm kreatívnak lenni, úgy érzem sokszor, hogy nem érem utol magam. Vagy egyszerűen csak rosszul osztom be az időmet. :( De valahogy az alkotóvágy is szunnyad. Keresem, hogy mi is jó a szervezetemnek, mit ennék szívesen, mit is süssek, főzzek, ami jó testemnek és lelkemnek egyaránt.A Vegital Baby gépemmel kísérletezgetek a legtöbbet. Ez mindenképpen ötletelésre ösztönöz. Mivel nem csak jó tejet, tejszínt kell kitalálnom, hanem a maradékot is jól kell hasznosítani.Most sütibe használtam fel a mandulaszűrleményt. De bevallom, hogy a mandulatejszín még finomabb, mint a süti. Eddig szerintem ez a legjobb állagú tejszínem. Imádom! :)Süti elkészítéseA tojást az édesítővel összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajt, tejszínt és szűrleményt. Alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük és tűpróbáig sütjük. (170 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 perc.)Hozzávalók:7 dkg tk. liszt3 dkg fehér liszt2 kk. sütőpor4 ek. olaj3 ek. xilit1 tojás50 ml mandulatejszínmandula-kókusz szűrleményMandulatejszín hozzávalói:kb. 3/4 AP mandula (45 g jelzésig)1 AP kókuszreszelék (60 g jelzésig)maximumig víz (800 ml)1/2 tk. xilit1 tk. hidegen sajtolt olaj1 csipet sóSajnos, nekem megrepedt a teteje. Pedig sütés előtt eligazgattam a formában. Azt hittem, simára fog sülni.Ha Ti is szeretnétek otthon tejet készíteni, mert laktózérzékenyek vagytok, vagy egyszerűen "csak" nyitottak vagytok az egészséges életmódra, akkor a www.vegital.hu oldalra kattintva megismerhetitek a gépeket és választhattok egy konyhátokba illőt! :)