Mustáros-tejszínes csirkecombok

  • 2017.03.05.
  • 7

Végre, sikerült szereznem cukormentes mustárt! Dijoni mustár az Aldi-ból. Semmi nem jelzi rajta, hogy csípős... De tapasztalatból mondom, hogy az! :) Viszont a tejszín elnyomja ezt a csípős ízt, úgyhogy bátran kóstoljátok meg! Vagy sima mustárral is elkészíthetitek.Egy gyorsan elkészíthető finomságra vágytam, amikor nem kell ott állni a tűzhely mellett. Így született meg ez a sütőben sült csirkecomb.ElkészítéseA csirkecombot bepácoljuk olaj, só, bors, tárkony és őrölt paprika keverékébe. (A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben használjuk és mással is variálhatjuk.) Elegendő 1-2 óra állás is, de ha van időnk, akár 1 éjszakára is hűtőbe tehetjük.Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a (mirelit) kelbimbót és zöldbabot. Erre helyezzük a csirkecombokat, amiket a mustáros-tejszínes keverékkel leöntünk.Alufóliával lefedett sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük, majd további 10-15 percig légkeverésesre állítva a sütőt, alufólia nélkül.A vele sült zöldségeken kívül kínálhatunk még hozzá barna rizst és almaecettel meglocsolt madársalátát is.Hozzávalók:Csirkecomb és pácolása:2 csirkecombsóborsmorzsolt tárkonyőrölt, piros paprika4-5 ek. olaj (+ 1-2 ek. a tepsihez)Mustáros öntet:1 dl tejszín1 ek. tejföl2 tk. dijoni mustár1 egész nyers tojásKöret:15 dkg zöldbab15 dkg kelbimbó1 tasak előfőzött barna rizsmadársalátaalmaecet

Címkék

Csirkecomb