Zöldborsó leves lusta asszony nokedlijével

  • 2016.12.08.
  • 3

Nagyon megkívántam a zöldborsó levest, de most sem tejszínesen, sem édesen nem akartam enni. Pláne, hogy amilyen édesre készítettem régebben, úgy már most nem ehetem. De ez az egyszerű, sós változat is nagyon jól esett.Hajdinalisztből készítettem nokedlit. Bevallom, fáradt voltam kis csinos nokedliket szaggatni. Meg azt vettem észre, hogy sokkal nagyobbra nő, mint fehér lisztes nagymamája.ElkészítéseA megtisztított, felkockázott zellert, valamint a zöldborsót kevés olajon átforgatom. Tűzről lehúzva piros paprikával megszórom, és felöntöm vízzel. Ha forr, sóval, borssal, delikáttal ízesítem.Amikor megpuhultak a zöldségek, beleszaggatom a hajdinanokedlit.Az egészet készre forralom.Hozzávalók:11,5 dkg zöldborsó8 dkg zeller2 ek. olaj1 tk. piros paprikasó, bors, delikát2 ek. hajdinaliszt1 tojásA zöldségeket találomra raktam bele, de azért előtte lemértem. Ezért ezek a furcsa számok. :)