Házi teljes kiőrlésű kifli

  • 2016.12.26.
  • 9

Nem szokásom új évi fogadalmat tenni. Azt sem mondom, hogy olyan célokat tűzök ki magam elé, amit muszáj megcsinálni 2017-ben. Természetesen vannak céljaim, álmaim, feladataim. Van, aminek 2017-ben jön majd el az ideje, és van, aminek később. De nem ragaszkodok görcsösen a megvalósításukhoz, mert ha valamilyen okból mégsem sikerülnének, akkor nagyon szégyellném magam, magam előtt... Amit meg kell tenni, azt megteszem, ahogy tőlem telik és akár erőmön felül is. Amit az Univerzum is jónak lát, abban úgy is fog támogatni. Azt viszont tudom, hogy minél többet szeretnék itthon sütni, és a lehető legkevesebbet boltból vásárolni. Az egészségem javítása és megőrzése mellett, még a pénztárcámnak is kedvez. :)Mostanában nagyon rohanós napokat élünk. Ezért lehet, furcsa is, hogy én pont Karácsony másnapján sütöttem kifliket. De higgyétek el, hogy az én lelkemnek most ilyen törődés kellett. És nagyon jól érzem magam, mert szerintem jól sikerültek a kiflik. :) Lehet, hogy lehetne csinosabb, de én sütöttem. Ugyan a kenyérsütőm gyúrta be, de mentségemre legyen, hogy addig egy gyors, töpörtyűs pogit állítottam össze. :)A kifli receptjét a Nosalty-n találtam, és IR-baráttá tettem.ElkészítéseTejszínt és vizet langyosítottam, majd beletettem a kenyérsütő üstjébe. Ebbe tettem az olvasztott margarint. A liszteket, a sikért és sót összekevertem, és egyenletesen rátettem a nedves hozzávalókra. Rámorzsoltam az élesztőt és hagytam, hogy kibontakozzon a kenyérsütőm. :)Miután megkelt a tészta, kettévettem és kör alakúra nyújtottam. Mindkét részt négybe vágtam és a háromszögeket szélesebb részüknél kezdve felcsavartam.Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe helyeztem a kifliket. Vízzel megkentem a tetejüket és 210 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem.Hozzávalók:25 dkg tk. búzaliszt (Nagyi Titka)8 dkg fehér liszt2 dkg sikér2,5 dkg élesztő0,5 dl tejszín1,5 dl víz2,5 dkg margarin1 tk. só+margarin és liszt a tepsihez+ víz a kiflik kenéséhez

Címkék

Kifli