Tárkonyos zöldbab leves...

  • 2016.08.07.
  • 3

... csontos tarjával. Vagy inkább tarjás csonttal?! :)Jó néhány babszemet elvetettem, de sajnos csak 3 kelt ki. Így valószínűleg nem lesz nagy zöldbab-berakás és egyebek. Az első termést tárkonyos raguleveshez használtam fel. Ez zöld színű zöldbab. A sárgát nem szeretem. :)ElkészítéseA zöldségeket felkockázzuk, a zöldbabot 1-2 cm-es kis csíkokra vágjuk. Kevés olajon átforgatjuk és meghintjük morzsolt tárkonnyal. Felöntjük a csontos tarja főzőlevével, amit előzőleg leszűrtünk. (Csontos tarját vásároltunk, és a hús nagy része le lett vágva a csontról, így a csontból készült egy kis főzőlé, amit sóval és szemes borssal ízesítettem.)Hozzáadjuk még a leveshez a tarjás csontot, hogy további ízek bontakozzanak ki belőle. :) Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót. Ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük a rizst.Miután minden megpuhult, tejszínes-tejfölös-rizslisztes habarást teszünk rá. És a végén még egy-két csipet tárkonnyal is tovább bolondíthatjuk a levesünket.Hozzávalók:3 tarjás csontsó, bors, szemes bors2-3 kk. morzsolt tárkony2-3 ek. olaj15 dkg zöldbab8-10 dkg répa5-5 dkg zeller, karalábé5 dkg rizsnéhány zellerlevél1 ek. laktózmentes tejfölfél-1 dl laktózmentes tejszín1 púpozott evőkanál rizsliszt