Zöldséges babgulyás füstölt csülökkel

  • 2016.07.01.
  • 4

Múlt hétvégén babgulyást készítettem. Bár "csak" füstölt csülök került bele, tehát nem pörkölt alappal készítettem, ahogy Anya szokta, de szerintem így is nagyon finom lett. :) A képről mondjuk nem mondanátok meg, hogy babgulyás, mert pont úgy sikerült szednem, hogy alig jutott bab a tányérba. De higgyétek el, volt benne több is. :)
A nokedli sárgaborsólisztből készült. Ez sokkal jobban használható szerintem, mint a hajdinaliszt. A sárgaborsó főzinek az illatát sem szeretem, de a nokedli... hát azzal le lehet kenyerezni. :) Próbáljátok ki Ti is! Még árban is elfogadható és mindenképpen egészségesebb, mint a fehérliszt.ElkészítéseA füstölt csülköt feltesszük főni. Amikor felforr, fokhagymagerezdeket, sót, borsot, delikátot és kevés piros aranyat teszünk bele. Külön edényben olajon megdinszteljük a felaprózott vörös hagymát és piros paprikával megszórjuk. Önthetünk alá pici vizet, hogy ne égjen le.
A csülök főzőlevéből kimerünk néhány kanállal és összekeverjük a hagymával, majd hozzáöntjük a csülökhöz.Amikor szinte teljesen puha a csülök (elválik a hús a csontról), beletesszük a felkockázott zöldséget és répát. Ízesítőnek tehetünk még bele kevés házi paradicsomlevet is. Ha a zöldségek is megpuhultak, beleszaggatjuk a nokedlit.Közben ízlelgethetjük és ha szükséges, ízesíthetjük még.Hozzávalók:1 vörös hagymaolaj2 tk. piros paprikafüstölt csülök3 gerezd fokhagyma3 zöldség3 répa1 doboz konzervbab (levével együtt)1 dl házi paradicsomlé1 egész tojás3-4 ek. sárgaborsólisztsó, bors, delikát ízlés szerint1-2 kk. piros aranyÉn ilyet használok (Kép forrása: google)