Aszalt paradicsommal és fetával töltött csirkemell cukkinilepénnyel

  • 2016.04.24.
  • 2

Töltött csirkemell elkészítéseA csirkemellet megmossuk és két oldalon éles késsel felszúrjuk. A fetát és aszalt paradicsomot felkockázzuk, a csirkéhez készült fűszerrel kicsit fűszerezzük, majd belenyomkodjuk a a vályatba/alagútba. 2 fogpiszkálóval mindkét lyukat összetűzzük.A csirkemellet körbe befűszerezzük só, bors, csirkefűszer keverékével. Alufóliát helyezünk a tepsibe és erre tesszük a csirkemellet. Kis vizet öntünk alá, majd lefedjük szintén alufóliával.190 fokos sütőben, alsó-felső sütésen kb. 1 órán át sütjük lefedve, majd további 20 percig, hogy pirosodjon a teteje.Bármilyen körettel tálalhatjuk, én cukkinilepény készítettem hozzá.Hozzávalók:egy egész csontos csirkemell10-15 dkg fetakb. 12-15 darabka aszalt paradicsomsó, bors, csirkefűszerfél dl víz+ 2 fogpiszkáló :)Cukkinilepény elkészítéseA cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.) Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük. Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kicsit állni hagyjuk. Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.Hozzávalók:1 nagyobb cukkini1 répa2 púpozott kk. só1 kk. só1 kk. delikát4 ek. rizsliszt2 ek. zabkorpa1 tojás1 gerezd fokhagymaolaj a sütéshezTi milyen egészséges köretet szoktatok készíteni?