Mozzarellagyöngy paprikakagylóban csirkemell ágyon

  • 2014.04.08.
  • 1

Ez az étel receptversenyre
készült. Az elnevezésért Anyának jár a dicséret, de nagyjából az ötlet is az övé. Én mondtam, hogy mostanában láttam nemzeti színű ételeket a blogvilágban, illetve vettem mozzarellát, hogy valamit készítsek a meghirdetett versenyre. Szóval ez olyan közös alkotás. :)ElkészítéseA csirkemellet felszeleteljük, és mindkét oldalán szárnyas fűszerrel, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Olajjal kikent mélyebb tepsibe helyezzük a hússzeleteket, rátesszük a nagyobb darabokra szelt zöld színű kaliforniai paprikát, majd beleteszünk 1-2-3 mozzarellagolyót és végül befedjük a piros színű, szintén nagyobb darabokra vágott kaliforniai paprikával.
(A paprikákat 3 fele vágjuk.) 200 fokos előmelegített sütőben alufóliával lefedve 40-45 percig sütjük. További 5-10 percig alufólia nélkül, hogy a teteje kissé megpiruljon.Friss salátával kínáljuk. A salátát kevés olívaolajjal, joghurttal és olaszos saláta fűszerrel elkeverjük.Hozzávalók csirkéhez:30-40 dkg csirkemell (6 szelet)2-2 piros és zöld színű kaliforniai paprika1 csomag mini mozzarellagolyóolajszárnyas fűszer, bors, bazsalikomHozzávalók salátához:1 csomag vegyes saláta1 pohár natúr joghurtolaszos saláta fűszer2-3 ek. olívaolajHozzávalók:30-40 dkg csirkemell2-2 piros és zöld színű kaliforniai paprika1 csomag mozzarellagolyóolajszárnyas fűszer, bors, bazsalikom