Tejszínes, cukkinis répaleves

  • 2013.07.17.
  • 2

Hasonlóan készült ez a leves, mint az ITT látható főzelékváltozata. De tejszínesebb, és hígabb. Ezért inkább leves, mint sűrű főzelék. Lehet, mennyiségre nem több a répa, mint a cukkini, de darabra igen. Ezért is lett cukkinis répaleves. Mindegy melyikből van több, mert a két zöldség párosítása nagyon finom. :)Lássuk azért a leves receptjét.ElkészítéseA felkockázott répát és cukkinit margarinon kissé megdinsztelem. Megszórom liszttel, és összekeverem a zöldségekkel, majd felöntöm vízzel. Amikor felforrt a víz, ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és egy pici majoránnával ízesítem. Ha megpuhultak a zöldségek, tejszínt öntök rá és összeforralom.Tálaláskor reszelt sajtot is tehetünk a levesbe. Én most egy kis füstölt sajtot szórtam rá. :)Hozzávalók (2-3 adaghoz):3 dkg margarin 1 kisebb cukkini3 kisebb répa2 ek. liszt 4-5 dl víz
só, bors, delikát (ízlés szerint)1-2 csipet majoránna1 dl tejszínreszelt sajt

Címkék

Cukkini Leves Répa