Finomfőzelék fasírttal

  • 2013.07.09.
  • 2

Sokáig nem hittem, hogy én szeretni fogom valaha a finomfőzeléket. Bár még nem ettem menzán, és nem is tudom, hogy milyennek is kell lennie. Szóval nincs összehasonlítási alapom, de a saját verziómat szeretem. Szerencsére Anya is. Most ő készített fasírtot a főzelékhez.Bár már szerepel a blogban a főzelék, és töltött fasírt is, azért leírom a receptet.Finomfőzelék elkészítéseMargarint olvasztunk, majd tűzről levéve kevés lisztet simára keverünk benne. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a felkarikázott répát és a borsót. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és cukorral ízesítjük. (Több legyen a cukorból.) Amikor már nagyjából megpuhult a répa és a borsó, felöntjük tejjel és forralásig főzzük. Hozzávalók:3 dkg margarin1-2 ek. liszt 40 dkg zöldborsó4 kisebb répavíz (amennyi ellepi) kevés só, bors, delikát3-4 ek. cukor (ízpróba!)1-2 dl tejFasírt elkészítéseA hozzávalókból kis cipókat formázunk nedves kézzel és zsemlemorzsába megforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, és sütőben készre sütjük.Hozzávalók:60 dkg darált sertéshús10 dkg tejben áztatott kenyér (elmorzsoljuk, kinyomkodjuk belőle a tejet)1 tojásízlés szerint só, bors, piros paprika2-3 gerezd fokhagymaolaj (a tepsihez)
A töltött fasírtot ITT találjátok meg a blogban. Én jobban szeretem a "golyóst". :)Borsófőzelékeim:Majorannás zöldborsófőzelékZöldborsó főzelék oldalassalRépás zöldborsófőzelékZöldborsófőzelék mexikói csirkével