Anya szülinapja - Régi Posta Étterem és Fogadó, Debrecen

  • 2013.07.14.
  • 3

Boldog szülinapot Anya! :) <3Ma ünnepeltük Anya szülinapját. Egy olyan étteremben ebédeltünk, ahol eddig még nem. Tavaly is szerettünk volna ide menni, de akkor még nem fogadták el a SZÉP kártyát. Most már szerencsére elfogadják, így volt szerencsénk megkóstolni a Régi Posta Étterem ízeit. Megint én vagyok a legszerencsésebb, mert az Anya maradék ebédjét és a sajátomat is elhozhattam Szarvasra. Köszönöm!Én most nem írnék az étteremről, ahol szállás lehetőség is van, mert arról a honlapjukon, ITT olvashattok. Az általunk kipróbált ételeket szeretném megmutatni. Kiemelném, hogy még Mamám is dicsérte, amit evett, pedig neki általában a sajátja ízlik a legjobban. Szóval tényleg finomakat ettünk. :) Sőt nemcsak finom volt, hanem bőséges is az ebéd, mivel a nagyszülők holnapi ebédjét is kijárja a maradék.
Mi a kinti részen foglaltunk helyet. Elég sokan ebédeltek, de még így is gyors volt a kiszolgálás. A déli nótaszót egy cigány zenekar szolgáltatta. Nem rajongok az ilyenfajta zenéért, de tényleg szép zenéket játszottak.Nagyon jó fa padokból, székekből, kockás terítővel leterített asztalokból, régi ebédlő bútorból állt az udvar berendezése, de ezt majd látjátok a képeken is.
Most szűkített étlappal dolgoznak, de így is nehéz volt a választás. Igaz, Anya és a nagyszülő egység hiányolta a húslevest, de a tárkonyos pulykaraguleves is ínyükre volt. :) Én levest nem ettem, csak főételt.Olyan kis piros lábasban szolgálták fel a levest, amilyen nekünk is van. Vagyis még annál is kisebb. :) Elvileg 2 főre elég, de hárman is jól laktak belőle. A merőkanál kicsit kopott volt, de nekem pont azért tetszett. Olyan korhűnek tűnt. :) Igaz, a tányérok és evőeszközök nem a régi kort idézték.Öten négyféle főételt ettünk, és ugye egyfajta levest, amit már említettem. Még mindig elem nélkül van a fényképezőm, ezért csak a telefonnal fényképeztem. Nem a legélesebb képek születtek, de így is sietnem kellett, mert sajnos, csak Anya érti, hogy mi is ez a blog és hogy lefényképezem az ételeket... De azért egy gyors fotót mindenről sikerült készítenem. :)
Régi Posta Étterem étlap fa borítóval