Tepsis lapocka zöldségekkel

  • 2013.05.20.
  • 1

Pácolt lapocka zöldségekkel sütve...
ElkészítéseA lapockát felszeleteljük és az elkészített páclében megforgatjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.Páclé: olaj, mustár, Erős Pista, darált chili, só, bors, sertés fűszersóTetszés szerint feldaraboljuk a zöldségeket: padlizsán, krumpli, vöröshagyma, spárga.Pici olajjal kikent tepsibe helyezzük a hússzeleteket, össze-vissza a többi hozzávalót és tetejét kissé megszórjuk sóval és borssal. Vizet öntünk alá, és 220 fokos sütőben 1 óráig alufóliával lefedve sütjük, majd további 10-15 percig alufólia nélkül kissé megpirítjuk a tetejét.Hozzávalók:50 dkg lapocka4 ek. olaj+ 1 pici a tepsi aljára2-3 kk. mustár2 kk. Erős Pista1 kk. darált chilisó, bors, sertés fűszersó ízlés szerint1 padlizsán10 szál spárga2 nagy vöröshagyma6 szem krumpli2-3 dl víz