Penne zöldséges mártással

  • 2013.04.22.
  • 5

Már egy hete tervezem, hogy tésztát főzök valamilyen zöldséges szósszal. A múlt heti ötletelés eredménye nem tészta lett, hanem "francia" lecsó. De most nem tágítottam az ötletemtől, zöldséges-tejszínes-sajtos mártást készítettem és pennét főztem hozzá. Egyedüli "szépséghibája", hogy egy picit megszaladt a só és/vagy delikát. :S :) De azért nekem nagyon ízlik, és majd otthon is el fogom készíteni. Sajnos, a fényképezőm már nem fért a táskába... :(ElkészítéseA répát és a cukkinit zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük. (A fás/magvas részeket inkább csak feldaraboltam késsel.) A póréhagymát és a zellerszárt felaprózzuk.Forró margarinon pár percig pirítjuk a zöldségeket, ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal ízesítjük és felöntjük vízzel. Hagyjuk a víz háromnegyedét elpárologni, közben megpuhulnak a zöldségek.Tejszínt öntünk rá, sajtot reszelünk bele és még néhány percig forraljuk.Tésztával tálaljuk.Hozzávalók (kb. 2 adag):1 répa1 cukkinikb. 5 cm póréhagyma2 db zellerszár3 dkg margarinsó, bors, delikát2 dl víz1 dl tejszín5-8 dkg sajtkb. 15 dkg penne