Mexikói tortilla chips (3.)

  • 2013.04.21.
  • 3

A filmezéshez tortilla chipset sütöttem. Megint csak tepsiben, ahogyan korábban: ITT és ITT található a recept.Legközelebb majd olajban sütéssel is megpróbálkozom. Hátha ropogósabb, pirosabb lesz.ElkészítéseA hozzávalókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen. Vékonyan megkenjük olajjal, és derelyevágóval háromszögeket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőben 5-10 percig sütjük.Hozzávalók:10-12 dkg kukoricaliszt10-12 dkg búzaliszt + a nyújtáshoz1-2 dl langyos víz 2 ek. olívaolaj1-2 kk. csípős mexikói fűszerolaj a kenéshezUgyanúgy néz ki egyébként ez is, mint az előzőek... Ezért most nem készítettem képet. Remélem, nem baj. :)