Medvehagymás-sajtos rúd

  • 2013.04.16.
  • 0

Tavaly medvehagymás pogácsát sütöttünk, aminek a receptjét ITT találjátok. Anya mondta, hogy most is sütne... De rábeszéltem egy gyorsabb sós rágcsára. Meg kell jegyeznem, hogy még Mamám is csak úgy ette. Pedig neki nem (mindig) tudok kedvezni az újdonságokkal. :)ElkészítéseA lisztben elmorzsoljuk a margarint. Belekeverjük a szalakálit, a sót, a reszelt sajt felét és a felaprózott medvehagymát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel jól összeáll a tészta.Fél-egy cm-esre kinyújtjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk belőle (nekem egyik kisebb, másik nagyobb lett). Tojással megkenjük, tetejére sajtot reszelünk.180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.Hozzávalók:1/2 kg liszt25 dkg margarin1 csomag szalakáli2 tk. só1 kis csokor medvehagyma20 dkg reszelt sajt kb. 1 pohár tejföl (3-4 ek.)1 tojás