Francia lecsó

  • 2013.04.16.
  • 1

... vagy valami olyasmi. :) Korábban már akartam készíteni francia lecsót. Most nem annak indult, és valószínűleg most sem az igazi... de nem is az igazi magyaros lecsó.Először tésztához akartam zöldséges szószt készíteni, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább lesz lecsóféle belőle. Még jó, hogy tésztát nem főztem előre. Így puha kenyeret tunkolhattam a lecsóba. :)Hát mit mondjak? Nagyon finom lett. *-*ElkészítéseMargarinon vagy olajon megfuttatjuk a felaprózott vörös hagymát és fokhagymát. Majd öntünk rá egy kevés vizet, sóval, borssal, delikáttal ízesítjük, és pároljuk pár percig.
Hozzáadjuk a kis cikkekre vágott paprikát, felkockázott cukkinit és padlizsánt. Öntünk alá vizet. Fedő alatt puhára pároljuk.Felöntjük házi paradicsomlével, ha úgy gondoljuk, még ízesíthetjük sóval, borssal. Még pár percet fedő alatt forraljuk/pároljuk.Hozzávalók:3 gerezd fokhagyma1 közepes vörös hagymafél-1 dl vízsó, bors delikát1 paprika1 cukkini1 padlizsán2 dl víz1 dl házi paradicsomlé (Sajnos, csak a telefonom van most itt... elég halovány a kép, de a lecsó annál ízletesebb. :)

Címkék

Francia Lecsó