Mézes-fokhagymás csirke aszalt gyümölcsökkel

  • 2013.03.17.
  • 5

ElkészítéseA csirkemellet előző nap felkockázzuk és bepácoljuk. Olaj, csirke fűszer, zúzott fokhagyma keverékéből áll a pác.Másnap egy mélyebb, fedeles serpenyőben fehéredésig pirítjuk a csirkét, majd öntünk alá vizet, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.Az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket hozzáadjuk és további 10 percig pároljuk fedő alatt. (Ha nagyon elfőne a víz, akkor lehet egy picit pótolni.)Majd mézzel összekeverjük és még kb. 5-10 percig pirítjuk fedő nélkül.Rizzsel tálaljuk.Hozzávalók:2 kisebb csirkemell4 gerezd fokhagyma3 tk. csirke fűszerkb. 4 ek. olaj10-15 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva)2 ek. méz 2-3 dl víz