Spárgakrémleves

  • 2013.06.16.
  • 7

A spárga szezonról sajnos mindig lemaradok. Nagyon szeretem a spárgát, de olyan rövid ideig van igazán szezonja! Megjelenik, egy kicsit itt van velünk, majd már tűnik is el. Minden évben elhatározom, hogy a következő évben figyelmesebb leszek és elejétől a végéig kihasználom a szezont. De ez sajnos ebben az évben sem sikerült. Spárgából most csak krémlevest készítettem ezt a receptet alapul véve, mást nem. De ez finom lett, jövőre pedig tovább bővíthetem a spárga repertoáromat. Hozzávalók:500 g zöldspárga5 dkg tisztított, karikákra vágott póréhagyma1 nagy burgonya meghámozva, kockákra vágva2 dl főzőtejszín2 dl tej1 liter csirkealaplésó, bors, szerecsendióVágd le a spárgák fejét. Forralj fel egy kis lábos vizet és ebben főzd puhára, de azért még roppanósra a spárga fejeket. Amikor megpuhultak, szedd őket külön tányérra.A spárgák végeit hajlítsd meg és ahol eltörnek, ott válaszd le a végeket. A megmaradt sípokat vágd darabokra és a póréhagymával együtt tedd egy kis olajra. Rövid ideig párold, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezd. Amikor a póréhagyma megpuhult, add hozzá a tejet és kb. forráspontig hevítsd. Ekkor add hozzá a csirkealaplét és a burgonyát. Forrald fel, majd lassú tűzön addig főzd, míg a burgonya megpuhul.Ekkor vedd le a lábost a tűzről és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután a zöldségeket botmixerrel pépesítsd. Add hozzá a tejszínt, tedd bele a külön megfőzött spárga fejeket és jól keverd össze.

Címkék

Vega Leves