Babos csirkecomb

  • 2013.01.26.
  • 8

Szeretem az ilyen egyszerű ételeket, amik nem igényelnek sok előkészítést, lényegében maguktól elkészülnek. Csak ki kell várni, amíg a csirkecombok a paradicsomos bab raguban puhára főnek és átveszik a paradicsomos ízvilágot.Hozzávalók (6 személyre):kb. 1,25 kg csirke alsó- és felsőcomb1 ek. olívaolaj2 fej vöröshagyma felszeletelve1 gerezd fokhagyma finomra vágva2 piros chili kimagozva és felaprítva250 g zöldpaprika csíkokra vágva1 doboz (400 g) hámozott paradicsom konzerv1 doboz (420 g) vörös vesebab chilimártásban2 doboz (400 g) fehér bab leöblítve400 ml forró szárnyasalaplé1 kis csokor korianderzöld felaprítva150 g tejfölkenyér a tálaláshozElkészítés:Húzd le a csirkecombok bőrét. Forrósítsd meg az olajat egy nagy lábosban, és közepes lángon pirítsd meg a húst, majd szedd ki szűrőkanállal.A visszamaradt zsiradékban süsd kb. 5 percig a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a zöldpaprikát.Add hozzá a hámozott paradicsomot és a kétféle babkonzervet. Öntsd fel a levessel és tedd bele az elősütött csirkecombokat is.Félig lefedve 50 percig főzd, amíg a csirke teljesen megpuhul.Szórd meg a korianderzölddel, és kínálj mellé tejfölt és friss kenyeret.
Forrás: GoodFood magazin, 2012. szeptember

Címkék

Húsos Egytál