Cukkinis, burgonyás krémleves sajttal

  • 2012.11.19.
  • 5

Korai még karácsonyi dalokat hallgatni? Lehet, én mégis ezt tettem. És közben erről a melengető levesről írok nektek. Mert ez is olyan simogató, mint a karácsonyi dallamok. Olyan jó csak úgy kanalazgatni és elmerülni a zene teremtette hangulatban. Próbáljátok ki!Hozzávalók:50 dkg burgonya 2 zöldségleveskocka1 kg cukkini1 csomó újhagyma (1 szál a tálaláshoz)10 dkg érett, reszelt cheddar sajt, plusz egy kevés a tálaláshoz frissen reszelt szerecsendióElkészítés:A burgonyát pucold meg, majd vágd nagyobb darabokra. Megmosva tedd egy lábosba és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Morzsold bele a leveskockákat. Fedd le és forrástól számítva 5 percig főzd.A cukkinikról vágd le a héjat és ezeket is vágd nagyobb darabokra. Add a burgonyához és fedő alatt főzd további 5 percig. (A burgonyát és a cukkinit az eredeti recept héjastul teszi a levesbe. Én jobbnak láttam megpucolni őket.)Az újhagymát vágd karikákra. Ezt is add a leveshez és további 5 percig főzd.Vedd le a tűzről és keverd bele a reszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezd sóval (óvatosan a leveskocka miatt!), borssal, szerecsendióval. Botmixerrel pürésítsd, hogy krémleves sűrűségű legyen. Ha szükségesnek látod, adj hozzá meleg vizet.Tálalási ötlet: tálald reszelt sajttal és karikákra vágott újhagymával a tetején, szerecsendióval megszórva.
Forrás: BBC Good Food magazin, 2012. évfolyam 7. szám

Címkék

Burgonyás Vega Leves