Paradicsomos, bazsalikomos csőben sült hal

  • 2011.11.13.
  • 8

Ez a recept is még a francia sorozat része. Habár ez nem francia, inkább franciás. De jó példa a hal gyors, könnyű elkészítésére, melynek igen ízletes a végeredménye. Gyors vacsorának szuper!Hozzávalók:10 dkg Gruyére sajt és 10 dkg ementáli sajt reszelve (vagy összesen 20 dkg ementáli sajt)1 evőkanál mustár5 evőkanál főzőtejszínsó és frissen őrölt bors18 koktélparadicsom1 és fél evőkanál friss bazsalikom levél aprítva (kb. 20 levél)75 dkg halfilé (pl. tőkehalfilé) Egy tálban összekevertem a reszelt sajtot, a mustárt és a főzőtejszínt, borssal ízesítettem, majd a keveréket félretettem.A koktélparadicsomokat félbevágtam, majd egy kicsit megsóztam őket. Ennyi előkészület után már rétegezhettem is.A sajtos-mustáros keverék felét egy tűzálló tál alján szétkentem, majd ráfektettem a hal adag felét. A halat kicsit sóztam, borsoztam, majd ráraktam a koktélparadicsomokat és megszórtam az apróra vágott bazsalikommal. Erre jött a maradék hal, melyet kicsit sóztam, borsoztam, majd az egészet befedtem a maradék sajtos-mustáros keverékkel.180 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütöttem. Tetszőleges körettel fogyasztható. Forrás: Rachel Allen: Favourite Food at Home