Mákosguba-torta

  • 2014.12.23.
  • 6

Hozzávalók: 1 csipet vaj1 csipet fahéj7 dl tej10 dkg porcukor2 db vaníliás cukor20 dkg darált mákcsipet zsemlemorzsa3 dl habtejszín8-10 db szikkadt kifli Elkészítés: A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Ízesítsük egy csipetnyi fahéjjal.A szikkadt kifliket vékonyan karikázzuk fel, tegyünk egy nagy tálba egy réteg kiflit, csurgassunk rá tejet, szórjuk meg a porcukorral összekevert mákkal, majd újabb réteg kifli következik, és ezt végezzük mindaddig, amíg el nem fogy az alapanyag. A rétegek közé helyezhetünk almaszeleteket. Egy 26 cm-s átmérőjű tortaformát kenjünk ki vajjal, szórjunk az aljára morzsát, majd tegyük bele a mákos gubát. Jól nyomkodjuk le, hogy ne maradjon közte levegő. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük. Hogy ne száradjon ki, tegyünk rá alufóliát.Majd hagyjuk kihűlni, emeljük le róla a tortakarikát.A tejszínhabot verjük fel, kenjünk rá egy réteget a mákosguba-tortára, majd díszítsük tovább tetszés szerint. Jól behűtve, tortaként tálaljuk.