Itt a farsang! Készítsünk gyors, joghurtos fánkgolyót!

  • 2014.02.04.
  • 2

Ez egy olyan recept, amit amikor először kipróbáltam, azonnal bekevertem még egy adagot, mert ahogy sütöttem, úgy fogyott. Ráadásul olyan nagyon egyszerűen elkészíthető, hogy kezdő fánkkészítőknek is ajánlom!
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál kristálycukor (vagy csipetnyi stevia)
1 kis doboz natúr joghurt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet alaposan keverjük el a sütőporral (meglocsolhatjuk citromlével, majd az olaj kivételével minden hozzávalót keverjünk össze. Bő, forró olajba szaggassuk kiskanállal a tésztát, majd süssük szép aranyszínűre. A tészta sütés közben megdagad, golyó formájú lesz és magától megfordul :-) Még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral vagy darált dióval. Lekvárral tálaljuk!
További fánkreceptek itt és itt