Rokfortos mártogató (kéksajt dip)

  • 2013.07.08.
  • 7

A piacok roskadoznak a színesebbnél színesebb zöldségekkel, épp itt az ideje a mindenféle mártogató kipróbálásának! Nemcsak látványos vendégváró előételt varázsolhatunk pillanatok alatt az asztalra, de a bűntudat nélküli nassolásokhoz, vagy könnyű vacsorákhoz is nagyon jó választás a dip. Ha a rokfortos mártogatót készítjük, fontos, hogy minél érettebb kéksajtot válasszunk.
Rokfortos mártogató hozzávalók:
2 dl kefír
20 dkg kéksajt (vagy márványsajt)
1 mokkáskanál borecet
késhegynyi stevia por
1 csipet só
késhegynyi bors
Elkészítés:
A kéksajtot törjük kis darabokra és keverjük hozzá a kefírbe. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd az egészet tegyük kb. 1 órára a hűtőbe. Készen is vagyunk, jöhetnek a színes, csíkokra vágott zöldségek körítésnek és kezdődhet a mártogatás :-)