Ananászos kocka

  • 2014.06.03.
  • 2


Piskóta:

6 tojás kettéválasztva, a sárgájába 25dkg cukor, 25dkg liszt, 18gr sütőpor, 1dl tej, 1dl olaj.

A fehérjéket félig felverem, a sárgájás keverékbe forgatom óvatosan, majd megsütöm.



Krém:

1 nagy tejföl - 1 ananászos boleróval elkeverve, 0,5l habalap felverve, összeforgatom, 5 evőkanál cukor, 1 rúd vanília belseje vagy aroma és fél ananász konzerv apróra vágva. A nagy részét betöltöm, egy keveset hagyok a zselé alá.



Zselé:

0,5l víz, fél cs. ananászos boleró, 6 csapott teáskanál zselatin. Összeforralom, és várok addig míg elkezd zselésedni, annyira kihűl.
A süti tetejére szórom az ananász konzerv másik felét. Akkor ráteszem a zselatinos keveréket
is a sütire és legalább 2 órára hűtőbe teszem.




Ananászos kocka


Egy tortás baráti csapatból J.
Zsuzsika
receptje! Annyira szépeket-finomakat készít, hogy ezt a receptjét - egy kóstolás (mit kóstolás?! .... bezabálás!) után - muszáj volt megszereznem!










Címkék

Ananászos Kocka