Fagyiszelet minden mennyiségben, minden alkalomra

  • 2014.01.14.
  • 3


Van az úgy, hogy rákattanunk egy bizonyos Fajtára. Aztán újból megsütöm, és újból csak azt sütöm. Ez a



FAGYISZELET
már csak egy ilyen.


Recept:


Tészta:

7 egész
tojást 15 dkg cukorral jó keményre felverünk.
10 dkg darált diót, 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál zsemlemorzsát
keverünk hozzá, tartalék lángon sütjük (nálam 175 fok, 40 perc)


Krém:

3 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, 4 tojás sárgáját sűrű krémmé főzzük. Ha
kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg vajból és 20 dkg porcukorral kikevert
krémet.


Ezt a kihűlt tészta tetejére tesszük.

Hab:

4 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a sárga krémre tesszük.

Tetejére:
Ízlés szerint csokireszelékkel, csokidarával, olvasztott csokival, ganache-zsal díszítjük-dúsítjuk a tetejét.


Majdnem mindet megörökítettem, hogy ha ránézünk a képekre, újra megkívánjuk, és újra kelljen készíteni.


23. szülinapjára a Legnagyobbikom ezt kérte:



Fagyiszelet tortaformában



Ezután Nagynénémnek, Katókának is sütöttem egy adaggal, egy másik alap-piskótával készítve. A végeredményt tekintve ugyanolyan ízű lett, de azért ezt a diós alapot is leírom ide (Nagymamám-féle Csodatorta receptje):



4 tojás sárgáját

30 dkg cukorral

10 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a

20 dkg liszt

1 sütőpor keverékét, és a


4 tojás felvert fehérjét. Megsütjük. Az eljárás a krém-hab tekintetében a továbbiakban ugyanaz, mint fent írtam.




Fagyiszelet



...aztán jött a Karácsony! Vőjelöltem Családjának, Barátnőmnek, meg persze saját magunknak is újból ez készült, karácsonyi ruhába öltöztetve:




Akinek pedig mindez nem elég, itt megtalálhatja a régebbi, szintén tortaformájúra készített fagyiszeletemről készült képeimet-bejegyzésemet-receptet róla.