Kukoricaleves

  • 2013.05.23.
  • 2

Nem tudom, ki hogy van vele, de én a jó idő beköszöntével gyakrabban kívánom a leveseket, mint a különféle főételeket.Utóbbi időben elég gyakran készítettem különféle leveseket. Ezúttal a kukoricából készült levessel kísérleteztem.Elkészítése:a hagymát megpucolom és apró kockákra vágoma vajat és az olajat felmelegítem és a hagymát megdinsztelemhozzáadom a konzerv kukoricát (a leve nélkül) és felöntöm vízzelkb 15-20 percig főzöm, majd hozzáöntöm a tejszínt és botmixerrel krémes állagúra pépesítemlegvégén vegetával, borssal ízesítemHozzávalók:50 dkg kukorica (konzerv)2 nagyobb vöröshagyma1 ek olaj1 ek vaj2 l víz2 dl tejszínvegetabors

Gyors, könnyű, nyári leves. Hidegen is fogyasztható, de különben is érdemes a hűtőben tárolni, mert a melegben könnyen megromlik.