Tavaszi lúgosító káposztasaláta

  • 2013.04.27.
  • 9

Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár önmagában is fogyasztható, de köretként is megállja a helyét. Nem egy sok összetevős kulináris csoda, pikk-pakk elkészül.Hozzávalók:egy negyed káposzta1 paprikaegy fél hagyma2 gerezd fokhagyma2 ek olíva olajfél citrom leve1 tk mézsóborspetrezselyemzöldA káposztát, a hagymát és a paprikát hajszálvékonyra felvágtam. Egy külön kis tálban kevertem össze a pépesített fokhagymát a citromlével, a mézzel és az olajjal. Ráöntöttem a julienre vágott zöldségre és jól elkevertem, hogy mindenhova jusson belőle. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem. Miután minden komponens a tálba került, fél órára a fagyasztóba tettem.