Sajtos - diós csirkemell párolt zöldséggel

  • 2013.01.24.
  • 0

Már jó rég nem volt alkalmam kreatívkodni a konyhában, így most nekifogtam. Főleg, hogy az alkalom is adott volt, ugyanis az én szerelmetes menyasszonyom ügyesen vizsgázott. Eredetileg sült krumplival terveztem a feltétet elkészíteni, de mire elkészült a vacsi, a már kész sült krumpli elfogyott, így hamarjában feldobtam egy kis mirelit zöldségkeveréket, megszórtam vegetával és azt tálaltam végül a húsi mellé.A csirkemelleket nem nagyon vagdostam, a nagyobb darabokat ferdén félbe vágtam, a nagyon aprókat meg felkockáztam. Sajtot reszeltem és adtam hozzá darált diót, pépesített (villával szétnyomkodott) zöldborsót, apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, megszórtam sóval, borssal, ez lett a töltelék. A húsokat az oldaluknál, esetleg a tetejükön bevágtam, és az így keletkezett kis zsebekbe töltöttem a sajtos-diós tölteléket. Kiolajozott tepsibe fektettem a töltött csirkemell darabokat, a felkockázott húst és a maradék tölteléket rádobtam és alufóliát tettem a tepsi tetjére. Körülbelül fél órán át sült, főtt, párolódott, majd fólia nélkül is sült még 15-20 percig. Közben a párolt zöldség is elkészült és amilyen gyorsan csak lehetett leküldtük a pocakba. Köretként elviseli a krumpli összes lehetséges formáját, de akár tésztával vagy rizibizivel is jó párost alkot. Különleges alkalomra vagy csak egy hétköznapi ebédre, vacsorára is kíváló.Hozzávalók:egy kb fél kilós csirkemell filé25 dkg reszelt sajtkét maréknyi őrölt diópetrezselyemzöldbazsalikomegy fél zöldborsókonzervsóborsmirelit zöldségkeverékvegetaolaj