Francia hagymaleves

  • 2013.01.06.
  • 8

A változatosság kedvéért ismét egy leves. Hagymalevest eddig csak anyóspajtás jóvoltából ehettem, ugyanis Erdélyben nem kóstoltam korábban. Pedig az elkészítése pofonegyszerű, a sorrendet kell csak betartani és mindenből a megfelelő mennyiséget odatenni.Az elkészítés menete:a hagymát meghámozzuk és felszeleteljükvajon üvegesre pároljuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleteszünk két leveskockát (vagy húslevesalappal dolgozunk)sót és borsot is adunk hozzá ízlés szerinta legvégén keverjük a levesbe a tejszíntreszelt sajttal és friss pirítóssal tálaljuk (sajt a tányér aljára, rá a leves és a tetejére pirítós kockák)Hozzávalók:fél kg hagymafél liter víz
két leveskocka3 dl tejszínsóborsreszelt sajtpirítós kenyér