Sacher-torta

  • 2012.12.22.
  • 4

Isteni finom Sacher tortát sikerült összedobnom Lollcsim születése napjára. Megjegyezném, hogy még
sosem
próbálkoztam hasonló finomsággal, de azt hiszem ideje ezen változtatni. És hogy miből és mennyit, az alábbiakban elmesélem.Először is a hozzávalók:a tésztához:7 dkg étcsoki20 dkg vaj15 dkg cukor3 egész tojás15 dkg liszt2 dkg kakaópor1 kiskanál szódabikarbóna1 kiskanál sütőpor1 csipet só1 kis üveg baracklekvára mázhoz:10 dkg étcsoki5 dkg vajElső lépésként minden hozzávalót előkészítünk, mert egyszerűbb, ha kéznél van és nem kell folyton futkorászni cukorért, lisztért, vagy valami egyéb hozzávalóért.A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaóport és a reszelt csokoládét, a sütőporral elkevert lisztet és szódabikarbónát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a két komponenst.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Szúrópróba után félretesszük és hűlni hagyjuk.
A kihűlt tortalapot vízszintesen ketté vágjuk, és mindkét felét megkenjük baracklekvárral és a két felét összefordítjuk. A lekvárt előzőleg egy kis rummal is elkeverhetjük, én ezt most kihagytam.
A torta tetejét és és oldalát is vékonyan megkenhetjük baracklekvárral, nekem az egy üveg baracklekvár épp elég volt a két piskótalap közé. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és a vajat is hozzákeverjük, majd szépen bekenjük a tortát, és hidegre tesszük, hogy megszilárduljon. Én dísz gyanánt egy kis fehér csoki forgácsot szórtam a tortára, de ez már csak pluszz. Ha 1-2 órát hideg helyen hagyjuk pihenni, máris fogyasztható. És még milyen finom.