Rakott karfiol

  • 2013.02.22.
  • 3

Elhatároztuk a férjemmel, hogy megpróbáljuk betartani a nagybőjtöt emiatt tegnapi ebédünk másodikja rakott karfiol lett.Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 db sárgarépa, 1 kis tejföl, 1 tojás, 3 cikk fokhagyma, medvehagyma, juhtúró.Elkészítése: a sárgarépát kis darabokra vágtam és sós vízbe főni tettem. 10 perc fővés után a rózsáira szedett karfiolt is hozzáadtam és félkeményre pároltam. Amíg a zöldségek párolódtak addig a fokhagymát megtörtem, sóztam majd hozzáadtam a tojást és a tejfölet, összekevertem.A yénai tálat kivajaztam tettem bele egy réteg zöldséget, tejföles keveréket, túrót reszeltem rá, majd elválasztó rétegkként medvegymát tettem a tetejére s úgyanígy rétegeltem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig lefödve sütöttem, majd tető nélkül 240 fokon 3 percig píritottam. Kb. 40 perc alatt készüt el, szóval akinek "sietős" annak ajánlom:-)